Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

25-06Turken kijken duel op zijn 'Hollands'

Turkse voetbalfans hoeven vanavond niet thuis te blijven om de halve finale Turkije-Duitsland te bekijken. In verscheidene steden komen buiten grote tv-schermen te staan waarop de wedstrijd te zien is.

In Amsterdam-West kunnen voetballiefhebbers terecht op het Surinameplein. Het stadsdeel De Baarsjes sluit het drukke verkeerspunt af en zet er een televisiescherm van 18 vierkante meter neer, aldus een woordvoerder. Het plein ligt vlakbij het Mercatorplein, waar Turkse fans de afgelopen weken na elke overwinning van hun team uitbundig feestvierden.

Turkse Nederlanders in Eindhoven kunnen de wedstrijd bekijken op het parkeerterrein van winkelcentrum XXL Woensel. Ook daar komt een groot scherm te staan. De gemeente verwacht dat er vier- tot vijfduizend personen naartoe komen. De Turkse gemeenschap zorgt zelf voor voldoende toezichthouders.

De Tilburgse ondernemersvereniging Totil plaatst bij het Willem II stadion wederom een groot scherm. Bijna tweeduizend mensen zagen daar al het gewonnen kwartfinaleduel van Turkije. Organisator Ali Yenice verwacht woensdagavond het dubbele aantal. Ook burgemeester Ruud Vreeman heeft gezegd te komen kijken. De politie, beveiligingsmedewerkers van de stadioncateraar en vrijwilligers houden een oogje in het zeil.