Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

26-06Kranten: weer die laatste minuut

Bastian Schweinsteiger (foto: ProShots.nl)

Bastian Schweinsteiger (foto: ProShots.nl)

Lees ook

De Nederlandse dagbladen zijn het er allemaal over eens. De Turken hadden meer verdiend, maar de Duitsers blijven koning van de 'Houdini-act'. 

"Duitsland meester van laatste minuut", kopt De Telegraaf. Volgens de krant had Turkije met spectaculaire, beslissende doelpunten in de slotfase naam gemaakt. "Ze moeten nu erkennen dat Duitsland de echte meester van de slotminuut is."

"Weer die laatste minuut", staat er op de voorpagina van AD Sportwereld Pro te lezen en "Duitsers op zijn Turks naar de finale". Trouw vindt dat de Turken op basis van hun spel meer verdiend hadden en De Volkskrant schrijft dat Turkije met zijn eigen wapens is verslagen.

Jubel en kritiek
De Duitse media bejubelen de zege op Turkije die tot stand kwam na een spectaculaire slotfase. Bild kopt "Wahnsinn" en is ervan overtuigd dat de finale ook gewonnen wordt. "Met zo veel geluk moeten we wel kampioen worden". 

Ook Die Zeit is in feeststemming, maar rept wel van "een matige prestatie" en "veel nervositeit". De Stern heeft oog voor de wijze waarop de Turken werden verslagen: "Een genadeloos onverdiende zege" en "deze bijna-blamage geeft niet veel moed voor de finale". 

Der Spiegel vat de wedstrijd samen met "slap spel, gelukkige zege", maar is wel positief over het Duitse vermogen de sporadische kansen te benutten.