Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

26-06Turkse bond wil Terim behouden

Fatih Terim (foto: ProShots.nl)

Fatih Terim (foto: ProShots.nl)

De Turkse voetbalbond wil geen afscheid nemen van bondscoach Fatih Terim. Dat zei bondsvoorzitter Hasan Dogan na de verloren halve finale op het EK tegen Duitsland (2-3). "We willen Terim niet kwijt", vertelde Hogan.

De preses reageerde daarmee op uitlatingen van de 54-jarige bondscoach, die kort na de wedstrijd verklaarde aan de slag te willen gaan bij een Europese club. Terim was in het verleden al eens werkzaam bij AC Milan. Na de wedstrijd in Basel zou Terim volgens Turkse kranten zelfs al afscheid hebben genomen van de spelers van de nationale ploeg.

Rüstü stopt
Doelman Rüstü Recber heeft in de halve finale van het EK tegen Duitsland zijn laatste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg gespeeld. Dat liet de 35-jarige keeper donderdag weten op de website van de Europese voetbalbond UEFA.

"Ik heb mijn land veertien jaar met trots en eer gediend. Iedereen in Turkije moet achter de ploeg blijven staan. Deze jongens kunnen nog een hoop bereiken", aldus Rüstü, die 118 interlands speelde. De veteraan stond in de kwart- en halve finale weer op doel, omdat eerste doelman Volkan Demirel was geschorst.

Tegen Kroatië (kwartfinale) groeide Rüstü uit tot held van de Turken door in de noodzakelijke strafschoppenreeks een inzet te stoppen. Woensdag ging Rüstü tien minuten voor tijd gruwelijk in de fout, waardoor Miroslav Klose kon scoren (1-2). Zes jaar geleden werd de doelman met Turkije derde op het WK.