Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

26-06Excuses UEFA voor wegvallen verbindingen

Rüstü is te laat, Klose kan scoren (foto: ProShots.nl)

Rüstü is te laat, Klose kan scoren (foto: ProShots.nl)

De Europese voetbalbond UEFA heeft excuses gemaakt voor de televisiestoring woensdagavond tijdens de halve finale Duitsland - Turkije op het EK. Miljoenen kijkers in heel Europa hadden in de tweede helft ongeveer vijf minuten geen beeld. Ook geluidsverbindingen werden gehinderd.

De storingen werden veroorzaakt door het onweer dat woensdagavond in alle hevigheid boven Wenen losbarstte. Dat zorgde voor problemen op het elektriciteitsnet. De UEFA heeft voor de tweede halve finale, donderdag tussen Spanje en Rusland, en de finale zondag in Wenen extra maatregelen genomen om een herhaling van de problemen te voorkomen.

Op de plek waar de uitzendingen worden gemaakt, in het International Broadcasting Center in Wenen, is een tweede generator geplaatst die bij stroomuitval voorkomt dat het systeem opnieuw moet worden opgestart.

In Duitsland schakelden veel tv-kijkers tijdens de storing direct over naar de radio. Maar ook het verslag van radiozender ARD was door de stroomstoring echter onderbroken, zodat de fans enige tijd zonder informatie over de wedstrijd zaten. Daarvoor in de plaats kregen ze verkeersinformatie en muziek. Mocht de stroom tijdens de finale opnieuw uitvallen, dan legt de ARD telefonisch contact met de verslaggevers in Wenen.