Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

26-06Italië ontslaat bondscoach Donadoni

Roberto Donadoni is ontslagen als bondscoach van Italië. Donadoni had nog onlangs zijn contract verlengd met twee jaar met daarin de clausule dat de bond daarop kon terugkomen als Italië op het EK de halve finales niet zou halen. 

Italië begon het EK met een forse (3-0) nederlaag tegen Oranje, maar wist na een zege op Frankrijk toch de kwartfinales te bereiken. Daarin werd verloren van Spanje dat de strafschoppenserie won. 

Na de eliminatie slepen de Italiaanse media al de messen en nam de roep om Marcello Lippi toe. Lippi bezorgde de Italianen in 2006 de wereldtitel.

Palmares
Italië won onder Donadoni dertien wedstrijden. Vijf duels gingen verloren, vijf keer speelde de wereldkampioen gelijk. De bondscoach was na het teleurstellende verlies tegen Spanje nog hoopvol over zijn toekomst. "We hebben de wedstrijd slechts verloren op strafschopen", liet Donadoni na de kwartfinales optekenen. 

Voor de Italiaanse voetbalbond maakte dat echter niets uit. "We beschouwen zijn contract als verlopen", aldus voorzitter Giancarlo Abete.