Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

26-06Spanje klopt Rusland opnieuw

Xavi Hernández (foto ANP)

Xavi Hernández (foto ANP)

Video

Spanje is zondag de tegenstander van Duitsland in de finale van het EK. De ploeg van Luis Aragonés won in Wenen met 3-0 van Guus Hiddinks Rusland.

Spanje had in de poulefase al met 4-1 van de Russen gewonnen en was ook nu de betere ploeg, al was het krachtsverschil wel wat kleiner dan twee weken geleden. Beide teams speelden voor rust in de stromende regen op de aanval, maar deden dat wel met de handrem erop. De kansen waren schaars, al was zowel Fernando Torres als Roman Pavljoetsjenko twee keer gevaarlijk. 

Na een half uur kreeg Spanje wel een tik. David Villa, eerder tegen Rusland nog goed voor drie doelpunten, blesseerde zich bij een vrije trap en moest gewisseld worden. Na afloop bleek zijn blessure dusdanig ernstig dat de spits de finale van zondag zal missen.

Aangeslagen
Vlak na rust brak Xavi Hernández het duel open door de 1-0 voor z'n rekening te nemen. Hij zette de aanval zelf op en stond daarna precies op de juiste plaats om een schot van Andrés Iniesta binnen te werken: het 500ste doelpunt in de EK-geschiedenis.

Na die goal was Spanje heer en meester. Rusland oogde aangeslagen en was niet in staat een gat te vinden in de hechte Spaanse defensie. Andrej Arsjavin, tegen Zweden en Oranje nog de uitblinker, was zelfs totaal onzichtbaar. 

De Spanjaarden zorgden voor het meeste gevaar en nadat Torres tot drie keer toe een kans gemist had, besliste zijn vervanger Daniel Guïza het duel met een knap boogballetje. Even later verzorgde David Silva uit een prachtige aanval het dessert.

Trots
"We hebben verloren, maar gaan met trots naar huis", zei Guus Hiddink nadat hij met Rusland was uitgeschakeld door Spanje in de halve finales van het EK.

"Spanje heeft een goed team. We konden een uur lang met ze optrekken. Daarna waren mijn spelers erg moe", verklaarde Hiddink. "Toen het 1-0 werd, kwamen we pas echt in de problemen. We waren niet in staat anders te gaan spelen, maar dat komt ook omdat Spanje meer ervaren is."

Hiddink stond voor de derde keer in de halve finales van een groot toernooi, maar haalde nooit de finale. "We mogen trots zijn met een plaats in de halve finales. Helaas troffen we nu een erg sterke opponent."26-06Spanje klopt Rusland opnieuw

Stadion:  , Bezoekers:  , Scheidsrechter: 

Statistieken

0 Score 0
0 % Balbezit 0 %
0 Schoten op doel 0
0 Schoten naast 0
0 Buitenspel 0
0 Overtredingen 0
0 Vrije trappen 0
0 Corners 0
0 Gele kaarten 0
0 Rode kaarten 0
6 Reddingen keeper 2

Opstelling

Doelpunt ikoon Strafschop ikoon Gele kaart ikoon
Eigen doelpunt ikoon Strafschop mis ikoon Rood (2x geel) ikoon
Speler in ikoon Rode kaart ikoon
Speler uit ikoon