Nieuws

> juli

> juni

> mei

> april

> maart

 

27-06Ook Russische media positief

Russische kranten

Russische kranten

Video

De Russische media maken de dag na de eliminatie van de 'Sbornaja' op het EK een positieve balans op. "We hoeven ons nergens voor te schamen", zo concludeert de populaire krant Tvoi Den."De ploeg heeft ons genoeg redenen gegeven om trots te zijn." 

De krant riep Guus Hiddink op de ploeg optimaal voor te bereiden op het WK van 2010."We hopen dat geen enkel land ons dan nog kan stoppen". Ook Sovetski Sport is positief:"Alles ligt nog voor ons". 

"De tijd waarin wonderen bestonden, ging snel voorbij", schrijft de Rossiiskaya Gazeta weemoedig."Afgelopen nacht is er een einde aan het prachtige sprookje 'Rusland op EURO 2008' gekomen."

Spaanse kritiek is verstomd
In de Spaanse kranten is er, na de aanvankelijke scepsis, geen ruimte voor twijfel meer aan de kwaliteiten van de nationale ploeg. "Wij zijn de besten", is de wat voorbarige kop van Marca. 

"Deze ploeg is niet langer het lelijke eendje van de Spaanse sport", vindt AS. "Nu staan ze vooraan. Niet alleen omdat ze winnen, maar vooral omdat het elftal voetbal tot kunst weet te verheffen." 

Het debat over de effectiviteit van het Spaanse spel, waarbij technische spelers traditioneel de voorkeur genieten boven krachtpatsers, is verstomd. "Rusland werd onder de voet gelopen door het Spaanse samenspel, het vermogen om te domineren en de subtiliteit", analyseert El Pais.